De eerste Mavic 1 pro in Nederland: review

De eerste Mavic 1 pro in Nederland: review
De eerste Mavic 1 pro in Nederland: review - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
De eerste persoon in Nederland die de Mavic pro mocht vliegen legt uit hoe de ervaring was. 

Wij hebben de Mavic indoor gevlogen, dus nog niet de volle ervaring ervan kunnen meemaken. Hij is nog kleiner dan verwacht aan de hand van foto’ s en video’ s. Het uitklappen is in het begin even wennen, want het ene setje moet je opzij klappen en de andere van onderen naar boven. Er zit een bepaalde volgorde in die je moet aanhouden voor het inklappen, maar aan het einde van de middag had ik het al zo goed door dat het automatisch goed ging. Even wennen, daarna is het makkelijk. 


De eerste vlucht had ik hem al snel in de lucht hangen. Ik hoefde niks geks te doen, de app werkt direct op de controller. We hadden meteen beeld en na een korte dubbelcheck hing hij al in de lucht. Dat is ook het voordeel van de Mavic dat hij zo plug and play is: uitklappen en vliegen. 

We hebben de Mavic dus niet buiten kunnen testen, maar voor binnen is hij wonderbaarlijk goed. De phantom 4 bleef binnen al door zijn vision-systeem super goed stilhangen, maar de Mavic weet het zwaar te overtreffen. Hij is heel makkelijk te vliegen. Alle makkelijke eigenschappen van de phantom 4 zitten hier ook weer in. Ik durfde met de phantom 4 al makkelijker mensen te laten vliegen die geen ervaring hebben, maar met de Mavic is het nog makkelijker. Het is ontzettend makkelijk om te vliegen. Dat komt ook door zijn vision-systeem dat hij heel goed zijn positie weet binnen een bepaalde ruimte. Dus ook op een moeilijke plek vliegt hij super goed. Wat betreft de batterijduur is hij ook top. Het zit tegen de 25-30 minuten. 

Wat betreft de beeldkwaliteit kan ik helaas niet veel zeggen. Ik heb heel kort een SD-kaart erin gedaan maar heb niet met een scherm voor me gevlogen. Hij was helaas niet goed scherp gesteld en het licht was binnen ook erg slecht. Ik kan er dus helaas geen uitspraak over doen. Daarmee ben ik ook benieuwd hoe dat buiten zou zijn.

Ik heb een hele goede ervaring gehad met de Mavic. Hij is zo makkelijk en snel te vliegen. En wat ook fijn is, is dat je hem met de controller kan besturen, maar als je die niet bij je hebt kan je de Mavic ook nog op de Wi-Fi modus op je telefoon vliegen. Ik ben nu nog het meest benieuwd naar hoe hij buiten vliegt.

WhatsApp Image 2016 10 07 at 09.34.49s
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!