UPDATE: Drone crasht tegen vliegtuig

UPDATE: Drone crasht tegen vliegtuig
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is helaas gebeurt, een vliegtuig, Boeing 737-700 is geraakt door een drone. Er zijn gelukkig voor zover bekend geen gewonden.

Vlucht LAM B737 heeft met de radarpot (de neus) een drone geraakt. Er zijn geen gewonden. Zo meld avharald Het is het eerste incident waarbij een drone bij betrokken is.

De vlucht was onderweg naar Tete, kwam van Maputo (Mozambique) het gaat hier om een binnenlandse vlucht. Het vliegtuig had 80 passagiers aanboord en 6 crew leden. De piloten hoorde een harde knal tijdens het landen en gingen uit van een vogel die tegen de romp was gevlogen. Echter bleek dit niet te kloppen en al gauw werd de conclussie gemaakt dat het een drone is geweest bij de radome (de voorpunt van het vliegtuig).

Drone vliegtuig incidentdrone vliegt tegen vliegtuig

UPDATE

Het blijkt niet waar te zijn. Men ging uit van een botsing met een drone omdat er geen bloed te zien was en de schade niet heel groot was. Na nader onderzoek bleek het echter te gaan om een lagedruk verschil.

 

Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!