Dronecrash München leidt mogelijk tot gevangenisstraf

Dronecrash München leidt mogelijk tot gevangenisstraf
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Dronepiloot van drone die tegen de Olympiatoren in München aanbotst gaat mogelijk de gevangenis in.


Eind oktober vloog een man illegaal met een drone rond de Olympiatoren. In deze toren, op ong 180 meter hoogte, zit een restaurant dat hij wilde filmen. Door een eigen fout raakte de drone de toren aan en stortte naar beneden. 

munchen14olympiatoren 1

De drone die hij vloog was een Yuneec Typhoon Q500. Deze drone weegt 1,7 kilo. Het heeft ontzettend weinig gescheeld, of de drone was bovenop een gezin met twee kinderen gestort. 

De politie heeft de piloot ter plaatse kunnen aanhouden en meegenomen. De zaak loopt momenteel nog, maar hij riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. Dit omdat hij vloog in een no-fly zone en omdat hij boven mensen vloog.

Naar aanleiding van dit voorgeval is het in opspraak om een theorieopleiding verplicht te maken voor iedereen die een drone koopt. Ook een registratie zou een oplossing bieden.
Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!