The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vliegtuig moet uitwijken voor drone
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gisteren moest een Canadees vliegtuig met passagiers aan boord uitwijken voor een drone.


Een passagiersvliegtuig met 54 mensen aan boord die bijna bij bestemming Toronto was aangekomen moest een heftige uitwijkingsmanoeuvre maken om niet tegen een drone aan te botsen. Door de actie raakte twee bemanningsleden licht gewond. Het vliegtuig was al bezig met de daling toen de piloot iets zag vliegen. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een drone. 

In Canada hoef je geen vergunning te hebben bij een drone lichter dan 35 kilogram. Of het ging om een ongeregistreerde drone of niet is nog niet bekend. 

De gevolgen van een crash met een drone zijn nog erg onbekend. We gaan er automatisch van uit dat het een grote ramp is, maar het is nog niet wetenschappelijk bewezen. In Amerika worden nu testen gedaan om te kijken of een drone ontploft als deze in een vliegtuigmotor komt. Volgens eerder onderzoek dit jaar zou een aanvaring met een drone niet anders zijn dan met een grote vogel. Er zou beschadiging komen op het toestel, maar het zou niet zo gevaarlijk zijn als we denken. Wordt vervolgd...
Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!