Registratieplicht niet alleen meer voor professionals

Registratieplicht niet alleen meer voor professionals
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het Europese Parlement wilt een nieuwe regelgeving invoeren met betrekking tot registratie van drones

In Nederland horen alle professionele dronepiloten hun drone geregistreerd te hebben, maar dat vind de transportcommissie van het Europees Parlement niet goed genoeg. Ze willen een nieuwe regel invoeren waarbij alle drones boven de 250 gram geregistreerd moeten worden. Het doel hiervan is om de luchtvaart veiliger te maken, maar met zo min mogelijk nadelig effect op de dronesector.

Naast verplichte registratie hopen ze ook drones te kunnen voorzien van een soort identificatie. Bijvoorbeeld een ingebouwde chip of een nummer.

Het idee komt niet helemaal uit de lucht vallen: verschillende landen hebben deze wet al aangenomen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, daar moeten niet alleen professionele dronepiloten maar ook recreatieven hun drone registreren. Mocht je toch vliegen zonder registratie, dan riskeer je een boete van 250.000 dollar en een gevangenisstraf tot 3 jaar. Maar ook in Europa, Ierland bijvoorbeeld, is de regelgeving al een feit.

wpxp kentekenplaat drones nieuwe regelgevingd

 

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!