Vlogger Casey Neistat test Karma en maakt mensen boos

Vlogger Casey Neistat test Karma en maakt mensen boos
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Amerikaanse vlogger Casey Neistat heeft als een van de eerste een Karma drone en test deze uit, maar niet iedereen wordt blij van zijn video

Casey Neistat staat erom bekend erg ruw met nieuwe en dure spullen om te gaan. Hij heeft lak aan de regels, en zo ook de regels voor dronevliegen. Dat liet hij ook in Amsterdam zien afgelopen jaar, toen hij zichzelf door een drone liet filmen binnen het gebied van Schiphol. Nu flikt hij het weer. Op dinsdag post hij zijn vlog waarin hij de Karma drone en grip gaat testen in New York City. Hij vliegt de drone zo over de Hudson rivier, wat verboden is. 

De vliegzones in Amerika gelden over het algemeen alleen voor professionele piloten, niet voor de recreatieve gebruiker. Volgens de Amerikaanse dronepiloten valt Casey hier ook onder, aangezien hij veel geld verdient met zijn Youtube kanaal. En met inmiddels al 2 miljoen weergaven op de video, is dit goede reclame voor GoPro.

Niet alleen Casey, maar ook GoPro krijgt veel kritiek. Het bedrijf had beter moeten weten over de regelgeving. Vooral aangezien GoPro in een werkgroep zit om de Amerikaanse luchtvaardautoriteit te adviseren over gebieden waar gevlogen mag worden en waar niet.

GOPRO DRONE Karma flying in NYC

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!