Dronepiloot krijgt geen straf voor verstoring van de natuur

Dronepiloot krijgt geen straf voor verstoring van de natuur
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De dronepiloot die een jaar geleden met zijn drone door een natuurgebied vloog en zo de natuur verstoord zou hebben wordt nu vrijgesproken

Een groep vrijwilligers van Staatsbosbeheer liep vorig jaar september op de Oostvaardersplassen, toen zij een kudde runderen in paniek zagen vluchten voor een drone. De boswachter sprak de piloot aan en gaf hem een proces verbaal. De piloot pikte dit niet en stapte naar de rechter.


85c00f9e9e6c12959a3cbcaacf3913bf 778x427d

Een jaar later is er een uitspraak: de dronepiloot komt er vanaf zonder straf. Er was onvoldoende bewijs dat hij opzettelijk de rust verstoord zou hebben. Dit is de eerste keer dat er een rechtzaak is over het effect van een drone vliegen in een natuurgebied. Boswachters zouden graag meer duidelijkheid zien in de regels voor vliegen in natuurgebieden.

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!