Vliegen met je drone tijdens SAIL?

Vliegen met je drone tijdens SAIL?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Van 19 tot 23 augustus is SAIL weer in Amsterdam, allemaal mooie grote boten en heel veel kleine bootjes komen dan naar het centraal station in Amsterdam. Wat hele mooie drone plaatjes kan opleveren.

Van 19 tot 23 augustus is er een NO-FLY Zone ingesteld boven de gehele route van SAIL 2015. Het is dus verboden om met je drone de lucht in te gaan.

drones vliegverbod sail 2015 amsterdam


Drone no-fly zone

Zoals je kunt zien is het dus onmogelijk om met je drone te vliegen tijdens SAIL. De tijdelijke no-fly zone beslaat de haven van IJmuiden, het Noordzeekanaal en Amsterdam en omgeving. Op de Operational Delp Desk website van het LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) vind je meer informatie over speciale activiteiten in het Nederlandse luchtruim en zijn de no-fly zones per gebied tijdens SAIL 2015 duidelijk aangegeven.

Boete

Wil jet toch gaan vliegen met je drone, dan riskeer je een boete van maximaal 7800 euro. Je overtreed niet alleen de tijdelijk NO-FLY ZONE maar je bevind je ook in de CTR van Schiphol, het is namelijk ten alle tijde verboden om binnen Amsterdam te vliegen met je drone. Meer informatie over de wetgeving van drones lees je HIER.

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!