Vliegend beeldscherm, de toekomst van drones

Vliegend beeldscherm, de toekomst van drones
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Samsung patenteert een flying display device. De Samsung drone is in staat om de pupil en bewegingen van de gebruiker te analyseren en hierop te reageren.

Samsung flying display device

Samsung Display heeft bij het USPTO begin 2016 een patent aanvraag ingediend dat afgelopen week, op 13 februari 2018, gepubliceerd is. Het originele patent is in april 2015 ingediend in Korea. Het patent getiteld ‘Flying display device’ toont een drone met een display.

Op de bijgeleverde illustraties is te zien dat de display in het midden van het apparaat verwerkt is. Er zijn vier kleine propellers omheen gebouwd, om het apparaat de lucht in te krijgen. Het uiteindelijke design kan overigens nog licht afwijken van de afbeeldingen.

Het patent gaat met name in op het gebruik en de mogelijkheden van deze drone. Zo kan het flying display device verschillende soorten gebruikersinformatie detecteren, waaronder de positie, maar ook het gezicht en de pupil (oog) van de gebruiker. Daarnaast kunnen bewegingen herkend worden.

Een gebruiker kan de positie of hoek van het vliegende object veranderen door ernaar te staren en mee te bewegen in de richting waarin de drone moet draaien. Hiervoor hoeft de gebruiker verder geen extra handelingen uit te voeren, aldus het patent.

De gepatenteerde Samsung drone is voorzien van een gyrosensor een bewegingssensor en een snelheidsmeter. Verder wordt de drone mogelijk uitgerust met een vibratie systeem. De werking van dit systeem wordt niet verder toegelicht, maar deze zal ongetwijfeld voor stabielere beelden moeten zorgen.

Ook stemherkenning komt aan bod in het patent. Het apparaat kan de stem herkennen, waarna deze informatie doorzet naar de bedieningsunit. Verder wordt het vliegende apparaat voorzien van een communicatie module, een voedingsunit en een obstakel detectie unit.

Het patent gaat niet verder in op het soort display dat zal worden toegepast. Wel staat er beschreven dat de display unit een communicatie functie kan vervullen. Het kan gaan om een display zoals die van een smartphone, tablet, e-Book, laptop, camera of wearale.
samsungdrone

Samsung drone patenten

Het is niet de eerste keer dat Samsung een octrooi aanvraagt voor een drone. Vorig jaar ontstonden er ook geruchten dat Samsung de Gear VR geschikt wil maken voor het aansturen van een drone. Deze informatie was tevens gebaseerd op een patent.

Daarnaast kwamen we twee maanden geleden ook een patent tegen van een LG drone met een innovatief landingssysteem. Tot op heden is er echter nog geen LG of Samsung drone verkrijgbaar. Het is dan ook moeilijk te voorspellen of de Koreanen daadwerkelijk in de drone wereld zullen stappen.

Het idee om een drone te besturen middels gestures is overigens niet nieuw. Halverwege 2017 introduceerde DJI als eerste fabrikant wereldwijd een drone die je met je handen kunt besturen, de DJI Spark.

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!