Een drone heeft twee mensen gered uit de ruige zeeën voor de kust van Australië

Een drone heeft twee mensen gered uit de ruige zeeën voor de kust van Australië
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Drones worden steeds vaker gebruikt voor het goede doel. In dit geval heeft een drone zelfs 2 mensen gered in Australie van de verdrinkingsdood.

Op een dag kunnen ze zich nog tegen ons keren, maar voorlopig zijn ze nog steeds onze bondgenoten: een drone redde twee tienerzwemmers in nood voor de kust van New South Wales in Australië, volgens een nieuw rapport.

De drone zag twee tieners in de problemen rond een kilometer uit de kust, en liet toen een noodboei vallen. Deze drone mocht eigenlijk nog niemand redden - hij was bezig met een proefproject om de levensvatbaarheid ervan te testen.
Maar de Sydney Morning Herald meldt dat toen er een oproep doorkwam over de zwemmers in moeilijkheden, de drone zich toevallig in de buurt bevond en meteen ingezet is.

drone drop

De piloot van de drone, was in staat naar de positie van de zwemmers te komen binnen 2 minuten en meteen het noodboei kon laten vallen, wat op zijn minst een paar minuten minder is dan het zou zijn geweest om te reageren rechtstreeks met echte lifeguards van vlees en bloed. Deze trainingsoefening was bedoeld om het strandwachtpersoneel bekend te maken met de zogenaamde "Little Ripper" -drone, die deel uitmaakt van een overheidsplan om het risico op aanvallen van haaien te helpen verkleinen. De "test" was goed geslaagd en de zwemmers zijn gelukkig veilig er vanaf gekomen. Dit heeft dan ook de levensvatbaarheid ervan bewezen wat goed is aangezien de Australische overheid  16 miljoen dollar geinvesteerd. Het is ook een herinnering dat drones goed zijn.

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!