Dronevlieger filmt naakte vrouwen en wordt opgepakt

Dronevlieger filmt naakte vrouwen en wordt opgepakt
Dronevlieger filmt naakte vrouwen en wordt opgepakt - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In Palma, Mallorca hebben zeven Spaanse vrouwen aangifte vanwege het feit dat een groep mannen hen tijdens het naakt zonne op het dek van een luxe jacht filmden door middel van een drone.

Dit gebeurde in de baai van Portocolom in de gemeente Felanitix. De autoriteiten startten meteen een onderzoek en hebben de dronevliegers kunnen opsporen. Dit gebeurde afgelopen zaterdagochtend waarbij de vrouwen aan boord van het jacht van een van hen genoten van de zon. Ze hadden op dat moment al de drone in de gaten maar het leek erop of deze opnames maakte van de haven en de omgeving. Niet veel later echter vloog de drone regelmatig over de boot waarop de vrouwen naakt lagen te zonnen. Op het moment van filmen zagen de vrouwen een nabijgelegen jacht op waarop enkele mannen samen naar een scherm keken en blijkbaar veel plezier hadden.

De gefilmde vrouwen maakten met armsignalen dat ze niet gefilmd wilden worden met de drone maar daar reageerden de dronevliegers niet op. Pas toen een van de mannen in de gaten had dat hij en zijn vrienden door een van de vrouwen werden opgenomen met de mobiele telefoon, vlogen ze de drone weg en stopten ze met de opnames. De mannen vertrokken daarna met hun boot richting de haven waarop de vrouwen de achtervolging in zetten om meteen een melding te maken bij de havenautoriteiten en de politie.

Nog voordat de vrouwen naar de politie gingen en de mannen zagen dat de vrouwen ontzettend kwaad waren, probeerden ze hen tot kalmte te bedaren en hen uit te nodigen voor een etentje in een duur restaurant. Met andere woorden, men probeerde eventuele problemen af te kopen, iets waar de vrouwen niet op ingingen. Overigens beweren de mannen dat ze de opnames meteen hebben verwijderd, iets wat de vrouwen niet geloven en de politie nu verder moet uitzoeken. De politie is een onderzoek gestart naar het gebeuren waarbij men gaat bekijken of er inbreuk op de privacy heeft plaatsgevonden en of de piloot van de drone een vergunning nodig had of niet. Het feit wil dat de mannen op de boot aanwezig waren als technische dienst voor een zeilwedstrijd die dag en de drone waarschijnlijk gebruikt werd om opnames te maken van de zeilrace. Dat zou dan inhouden dat de mannen of de piloot van de drone volgens de wet van 2014 een licentie nodig hebben voor het vliegen van een professionele drone.

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!