Drones succesvol ingezet tegen stropers

Drones succesvol ingezet tegen stropers
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het systeem moet zelf stropers herkennen en preventief zorgen dat ze nooit een dier bereiken.

De nonprofit milieu-organisatie Lindbergh Foundation zet al langer drones in om stropers en wildlife te monitoren. Nu gaat het nog verder om ze een hak te zetten, door kunstmatige intelligentie te gebruiken van het bedrijf Neurala.

Daarmee maakt de computer onderscheid tussen olifanten, neushoorns en stropers op camerabeelden die een speciale drone maakt. De beelden komen live binnen, ook 's nachts via een infraroodcamera. De AI verwerkt de beelden direct en identificeert stropers, zodat ze zo snel mogelijk gestopt kunnen worden. Daarbij wordt ook een voorspellende analyse met software gemaakt van hoe de stropers en dieren zich zullen bewegen.

Zijn er stropers gesignaleerd, dan worden er direct rangers op pad gestuurd om hen tegen te houden. Neurala-ceo Max Versace spreekt van een 'geweldig voorbeeld van hoe kunstmatige intelligentie op een goede manier ingezet kan worden'. Eerdere tests met drones van de Lindbergh Foundation zouden ook al succesvol geweest zijn om het doden van bedreigde dieren te stoppen. Hieronder in de video is te zien hoe de drone met AI werkt.

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!