DJI wilt een ID-chip in hun drones

DJI wilt een ID-chip in hun drones
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
DJI wilt een ID-chip in drones om de eigenaar altijd terug te vinden.

Vorige week heeft de FAA in Amerika een persconferentie gegeven. In hun planning staat een werkgroep die zich bezig zal houden met drones in de toekomst. Eén van de belangrijkste onderwerpen is het identificeren en tracken van eigenaren van drones die de regels overtreden. 

Dronebedrijf DJI speelt hierop in door met een ID-chip te komen die op afstand afgelezen kan worden. Zo kunnen politie en wethandhavers erachter komen wie de drone vliegt. In Amerika hoopt een grote groep dat dit soort chips verplicht gaan worden. 

De chip werkt met een radiozender die ingebouwd wordt in de drone. Hiermee kan de drone zijn locatie en registratienummer uitzenden. Het idee is dat iedereen in de omgeving die radiosignalen kan opvangen, maar alleen een handhaver de gegevens kan lezen. Zo kan de privacy van de piloot in stand blijven. Dit zou namelijk iets zijn dat in alle gevallen geactiveerd is, dus ook als de piloot niks fout doet. 

In Amerika is het sowieso verplicht om je drone te registreren. Gelukkig heeft de FAA dat erg makkelijk gemaakt.
FAA logo
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!