DJI komt met een selfie-drone

DJI komt met een selfie-drone
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
De Spark wordt de eerste selfie-drone van DJI.

Selfies zijn achterhaald. Het volgende is de dronie, een selfie met de drone. Niet meer dat zoeken naar de juiste hoek waarbij iedereen z'n hoofd erop staat én die mooie achtergrond. Er zijn al een aantal selfie drones op de markt, en nu doet DJI mee met de trend. Officieel is er nog niks aangekondigd, maar er zijn wat foto's uitgelekt. 
DJI spark onderzijde 600x448 DJI Spark voorzijde 600x337

De Spark is nog geen 13 cm lang en wordt opgeladen aan de USB. Ondanks de kleine maat beschikt de Spark over een Visual Positioning System, wat inhoudt dat de drone ook zonder GPS kan vliegen. De camera is voorzien van een gimbal voor mooie vloeidende beelden. Eerdere selfie-drones zijn in plaats van de gimbal voor een elektronische beeldstabilisatie gegaan. Dit bleek uiteindelijk geen succes. 

Wat de Mavic wel kan, ontbreekt bij de Spark: het opvouwen. De propellors kunnen er wel afgehaald worden, maar het makkelijke opvouwen bij de Mavic is bij de Spark niet mogelijk. DJI zal vast met een mooie oplossing komen voor het vervoeren van de drone. We zullen zien waar ze mee gaan komen.
Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!