De gevangenis in, door vliegen met een drone?

De gevangenis in, door vliegen met een drone?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Voordat je een rondreis door de Verenigde Staten gaat maken met je drone, check eerst even of dat wel mag!

In de Verenigde Staten is de overkoepelende regeringstak de FAA (Federal Aviation Administration) de eerste en laatste die de regels maakt over droneregulatie. Toch zijn er locale gemeentes waar extra regels worden ingevoerd tegen het vliegen met drones. Dus zelfs al mag je daar vliegen volgends de FAA, dan kan de locale autoriteit jou alsnog een boete of zelfs gevangenisstraf geven.

In totaal zijn er 135 locale plekken over 31 staten verspreid waar extra regels gelden. Dit heeft effect op meer dan 30 miljoen mensen die in deze gebieden wonen. 24 van deze plekken hebben een mogelijkheid tot gevangenisstraf voor het verbreken van de regels omtrend drones. In Aventura, Florida kan je bijvoorbeeld een jaar de cel in gaan voor het maken van foto's of video van iemands huis die geen toestemming heeft gegeven. In Beachwood, New Jersey kan je voor dezelfde daad een boete van 1000 dollar en een celstraf van 90 dagen krijgen.

Tot nu toe zijn er nog maar heel zelden mensen opgepakt door deze regeling. De FAA wil snel een einde maken aan de verwarring. Ze willen een landelijke regeling, maar dat zal waarschijnlijk botsen met mensen hun wens om hun privé-terrein te beschermen tegen drones.
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!