Deze drone kan je eten!

Deze drone kan je eten!
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Deze eetbare drone kan mensen in hongersnood redden.

De Pouncer drone heeft een levensreddend doel. Deze drone wordt gedropt vanuit een vliegtuig in een rampgebied. Onderdelen van de drone zijn eetbaar of te gebruiken als brandstof om mee te koken. 

De drone kan uiteraard maar 1 keer ingezet worden. Als het vliegtuigje de grond raakt kan het niet meer vliegen. Naast het feit dat delen te eten zijn, heeft het ook een lading medicijnen en water bij zich. De overige onderdelen die niet te eten zijn, zijn van hout gemaakt, waarop gekookt kan worden. Het eten is te vergelijken met astronautenvoedsel, het zetmeel lost op in kokend water en geeft zo eten met een hoge voedingswaarde. 

De Pouncer is uitgerust met zonnepanelen waardoor het 100 km kan vliegen. Door de ingebouwde GPS kan het vliegtuig tot op 10 meter nauwkeurig landen bij het doel. 

Dit project zou velen levens kunnen redden. Op dit moment worden er geen voedselpakketten gedropt in Aleppo in Syrië. Het risico voor de piloot is te groot dat hij neergeschoten wordt. Met het Pouncer project hoeft de piloot niet zo dichtbij het risicogebied te komen en kunnen de drones het laatste gedeelte afleggen. De man achter de Pouncer is Nigel Gifford. Deze 70-jarige Brit heeft eerder ook al een drone ontworpen die Wi-Fi signaal stuurt. Het doel daarvan was om meer mensen van internet gebruik te kunnen laten maken. Dit ontwerp werd overgekocht door Facebook.
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!