Onderzoekers testen de impact van drones op mensen

Onderzoekers testen de impact van drones op mensen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Doet het pijn als een drone tegen je hoofd aan vliegt? 

We gaan er allemaal van uit dat een crash van een drone een grote impact heeft. Voor een deel is dat logisch: een voorwerp van een paar kilo vliegt met hoge snelheid tegen je hoofd aan. Dan kan je ervan uitgaan dat je pijn hebt. Onderzoekers in Amerika zijn nu aan het testen wat voor schade een drone kan aanbrengen op mensen.

Een test dummy genaamd Hank zit rustig te wachten tot er een drone tegen zijn hoofd aan vliegt. Hank is uitgerust met 15 sensoren op zijn hoofd en nek. De onderzoekers testen verschillende type drones en de impact die ze hebben, maar ook het effect van losgebroken stukken drone.

De testen worden uitgevoerd onder opdracht van de FAA. Aanleiding hiervoor is het opbouwende risico dat een drone een persoon raakt. De reden voor die stijging is simpel: er worden steeds meer drones verkocht, en ook gespot op locaties waar ze niet horen te vliegen. In 2016 zijn er in Amerika 2.5 miljoen drones verkocht, en de verwachting is dat dit in 2020 zal stijgen tot 7 miljoen. Vorig jaar zijn er 1.274 meldingen binnen gekomen bij de FAA, ookal zat er geen één daadwerkelijke botsing tussen. Als de nummers echter zo blijven stijgen, zit een incident er dik in. 

Er zijn nog geen resultaten bekend uit het onderzoek. Wanneer deze er zijn zullen ze een belangrijke rol spelen voor de regels rondom dronegebruik in Amerika en de rest van de wereld. 
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!