Onzichtbaar schild houdt drones buiten bepaalde zones

Onzichtbaar schild houdt drones buiten bepaalde zones
Onzichtbaar schild houdt drones buiten bepaalde zones - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Drones moeten wegblijven uit bepaalde gebieden. De meeste piloten houden zich hieraan, maar degene die het toch probeert loopt tegen een muur aan.

Als jij met de drone in Amerika in de buurt van een vliegveld gaat vliegen kan het zomaar zijn dat je drone midden in de lucht stil blijft hangen en niet verder gaat. De drone kan niet door het ontzichtbare schild. Er is geen daadwerkelijk schild (in de films is het altijd spectaculairder) maar het is ingebouwde programmering dat ervoor zorgt dat de drone kan vliegen. Deze kan er ook voor zorgen dat de drone bepaalde gebieden niet binnen komt. 

De meeste van deze gebieden zijn vast. Een vliegveld of stad verplaatst zich niet en het schild hoeft dan ook niet te verplaatsen. Maar is sommige gevallen is dit wel nodig. Bijvoorbeeld voor de president. Als deze een staat in Amerika bezoekt moet ook dat gebied beschermd worden tegen drones. En dat is ook mogelijk. De geheime dienst stuurt een bericht naar de FAA met een verzoek om een tijdelijke zone in te stellen, een zogehete TFR (temporary flight restriction). De FAA kan de TFR instellen zodat niet alleen drones, maar alle vormen van luchtvaart een melding krijgen dat ze niet mogen opstijgen. Niet alleen de president maakt hier gebruik van. De FAA kan deze zones ook instellen bij tijdelijke evenementen zoals de Superbowl, of gevaarlijke gebieden met bosbranden of gasexplosies.
Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!