Eerste gevangenisstraf voor een dronecrash

Eerste gevangenisstraf voor een dronecrash
Eerste gevangenisstraf voor een dronecrash - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Een man uit Seattle heeft een gevangenisstraf opgelopen na het raken van een persoon met zijn drone.

In 2015 werd er een parade gehouden in de straten van Washington. Tijdens dit evenement is een man uit Seattle met zijn drone gaan vliegen. Per ongeluk, al zegt hij zelf, heeft hij een vrouw geraakt die bewusteloos neerviel. 

Twee jaar later krijgt hij zijn volledige straf: hij moet een boete van $500 betalen en 30 dagen de gevangenis in. Dit is de eerste keer dan een dronecrash leidt tot een gevangenisstraf. Hij werd veroordeelt op 'roekeloze gevaarvorming'. Ondanks het feit dat werd erkend dat het inderdaad een ongeluk was, is de straf verantwoord omdat hij de bewuste keuze heeft gemaakt ergens te vliegen waar hij mensen in gevaar kon brengen. 

Op dit moment is de wetgeving wat betreft drones nog erg onduidelijk in Amerika. Niet in elke staat of stad gelden dezelfde regels. In New York, waar een drone door het raam vloog, is het ten alle tijden verboden om met een drone te vliegen. In Washington zijn de autoriteiten aan het nadenken over het reguleren van drones. Ondanks de verwarring, is het over het algemeen een goed idee om met de drone weg te blijven van parades. 
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!