Drones zijn niet de oorzaak voor gevaar rondom luchtvaart

Drones zijn niet de oorzaak voor gevaar rondom luchtvaart
Drones zijn niet de oorzaak voor gevaar rondom luchtvaart - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
In de Verenigde Staten is onderzoek gedaan naar botsingen met vliegtuigen, en het zijn niet de drones die voor problemen zorgen. 

Een grote opluchting misschien. Drones staan vaak negatief in het nieuws als het draait om bijna-botsingen met vliegtuigen of helikopters. Er wordt vaak genoeg een drone gespot rondom vliegvelden. Uit onderzoek van de FAA blijkt nu dat het een hoop ophef is om niks.

Tussen februari en september 2016 zijn er in de Verenigde Staten 1,274 meldingen gemaakt van drones in de buurt van andere luchtvaartuigen. Het jaar daarvoor waren dat er nog maar 874. Drones worden steeds meer gemaakt en verkocht, dus is het redelijk logisch dat dit aantal stijgt. De kans is ook aanwezig dat sommigen van deze meldingen eigenlijk vogels waren die mensen aanzagen voor een drone. Er is echter tot op de dag van vandaag nog geen één botsing geconstateerd door de FAA.

De FAA heeft strenge regels doorgevoerd wat betreft drones. Dit zorgt juist voor het tegenhouden van nieuwe plannen, zoals de bezorg-drone van UPS. Niet iedereen is blij met de harde handhaving van de FAA, maar er valt niet te ontkennen dat wat betreft veiligheid de FAA goed bezig is. 
Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!