Weer een stap dichterbij de 'delivery drone'

Weer een stap dichterbij de 'delivery drone'
Weer een stap dichterbij de 'delivery drone' - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Plannen en schetsen zijn nu werkelijkheid aan het worden voor de bezorg-drone. 

's Werelds grootste pakket bezorgbedrijf UPS is geïntresseerd in de drone als bezorgjongen. De schetsen van Mercedes-Benz voor een bezorgbusje waarin ook drones mee worden genomen was er al een tijdje geleden. UPS zag het wel gebeuren, en heeft het busje ook gebouwd.

Deze bestelbus wordt door de bezorger naar een wijk gereden. De bezorger neemt een deel van de wijk, de drone een ander deel. De bezorger hoeft alleen het pakket aan te leveren aan de drone en het juiste adres in te voeren, en de drone doet het 'legwork'.

Het grootste voordeel van het inzetten van drones is dat de bestelbusjes minder afstand hoeven te rijden. Het scheelt tijd, afstand en benzine. UPS heeft uitgerekent wanneer al hun bestelbusjes anderhalve kilometer minder op een dag rijden, het bedrijf per jaar 50 miljoen dollar bespaart. Dat is de moeite dus zeker waard. De drones zullen ook meer ingezet worden in gebieden waar de huizen ver uit elkaar liggen, want hier heeft de drone het grootste voordeel.

Zoals met zoveel mooie ideeën over de toekomst, loopt ook dit plan nog tegen obstakels aan. Dit heeft in Amerika vooral te maken met de FAA (Federal Aviation Administration) die regels heeft voor het besturen van drones. Zo moet een drone bijvoorbeeld altijd in de gaten gehouden worden door de bestuurder. Ze moeten de drone kunnen blijven zien. En dat gaat de afstand natuurlijk verkleinen. Voorlopig zullen er dus nog veel testen en aanvragen komen voordat je online pakketje met de drone wordt bezorgd. 

UPS heeft ook een 360 video online gezet, voor wie het leuk vind te zien hoe de drone te werk gaat.
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!