Drone neemt functie van bijen over

Drone neemt functie van bijen over
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Drones nemen werk over van velen. Nu ook van de bijen.

Bijen zijn misschien wel de belangrijkste dieren op de hele planeet. Bijen zorgen voor het bestuiven van planten. Helaas gaat de bijenpopulatie de laatste jaren hard achteruit. En met minder bijen is er ook minder bestuiving mogelijk. De drone kan dit oplossen.

Onderzoekers in Japan zijn aan het testen met hele kleine drones die hetzelfde kunnen functioneren als bijen. Er wordt een stukje plakkerig paardenhaar op de drone geplakt waar het stuifmeel aan kan blijven zitten. De drone moet dan tegen een bloem aanvliegen zonder de fragiele meeldraden en stampers kapot te maken. Het is de onderzoekers gelukt om stuifmeelkorrels over te brengen. 

Het nadeel is dat de drones nog bestuurd moeten worden. De volgende stap is dus een autonome mini-drone die niet alleen zelf vliegt, maar ook het gedrag van bijen kan kopiëren zodat ze het werk van bijen over kunnen nemen. Wie weet kunnen de drones en bijen ooit samenwerken. Het grootste probleem van dit plan: er zijn héél veel drones nodig. 
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!