Eerste drone race zonder piloot

Eerste drone race zonder piloot
Eerste drone race zonder piloot - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
In Bristol werd afgelopen weekend de eerste race gehouden met zelfvliegende drones.

Drone races zijn inmiddels een bekende term. Een groep piloten sturen hun drones over een parcour met obstakels en moeten de andere drones ook nog eens ontwijken. Afgelopen weekend is er een totaal andere race gehouden. De piloten mochten in hun bed blijven liggen, de drones vliegen namelijk zelf. 

In dit geval zat het wedstrijd-element in het programmeren en gebruiken van software. Van tevoren wordt ingesteld hoe de drone moet vliegen. Het parcour was een stuk simpeler gemaakt, een simpele ovale vorm van 25 meter lang. Geen obstakels behalve de andere drones. Deze wedstrijd ging dan ook niet om de snelste drone, maar over het programmeren van de drone om zo goed mogelijk autonoom te kunnen vliegen.
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!