Dronespektakel op Superbowl

Dronespektakel op Superbowl
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Drones hebben een publiek van 160 miljoen mensen gekregen.

De Superbowl in Amerika staat bekend als een van de grootste shows ter wereld. Je vergeet bijna dat het om American Football gaat, als in de pauze de grootste artiesten de meest spektaculaire shows weggeven. Dit jaar was de eer aan Lady Gaga, die geassisteerd werd door 300 drones. 

De drones vlogen hoog boven het stadium in formatie om de Amerikaanse vlag te vormen. De drones werden geregeld door Intel, die al eerder dit soort shows weg heeft gegeven. Hun meest recente project was in DisneyWorld, waar de drones de grote vuurwerkshow ondersteunen. De drones zelf zijn heel simpel en efficiƫnt gebouwd. Het gaat ook niet om het zien van de drone, maar de LED lampjes die de drone heeft. Deze lampjes kunnen 4 biljoen kleurcombinaties maken. De drones worden voorgeprogrammeerd om het juiste pad te vliegen.

Ook dit is weer een grote overwinning voor het team van Intel, dat constant bezig is met het verbeteren van de technologie om drones in formatie te laten vliegen. Nu is het nog voor entertainment, maar in de toekomst hoopt Intel ze in te zetten voor zoek- en reddingsacties, landbouw en veel meer. 

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!