De vleermuisdrone komt eraan

De vleermuisdrone komt eraan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vleermuizen zijn altijd al uniek geweest in hun bouw en beweging. Het spreekt bij onderzoekers tot de verbeelding, en die is nu omgezet tot werkelijkheid.

 Alle vogels hebben een redelijk gelijke bouw. De vleugels zijn aerodynamisch en de botten zijn hol zodat ze weinig wegen. Vleermuizen werken totaal anders. Hun vingerbotten zijn bijna als die van mensen. Ze vliegen door een dun membraan die als vleugels dienen. Drie wetenschappers uit Illinois hebben een drone gebouwd die precies zo vliegt als een vleermuis.

Deze robot drone, de Bat Bot, kan duiken en wenden als een vleermuis. De makers hebben een siliconen membraan gebruikt. De Bat Bot heeft een spanwijdte van 47 cm en weegt nog minder dan 100 gram. Ze hebben meer dan 40 losse botten in de vleermuis versimpelt tot 9, die aan te sturen zijn met motoren.

Het doel van de vleermuisdrone is om deze in te zetten op lastig te bereiken locaties, zoals ramp- of bouw-plekken. Een normale drone met ronddraaiende propellors zou hier minder wendbaar zijn dan de Bat Bot die makkelijk door moeilijke constructies vliegt. Daarnaast is het een goed onderzoek naar het vliegpatroon van vleermuizen.

Op dit moment zijn de testen nog hard bezig. Er zitten nog geen camera's op en ze moeten nog toestemming krijgen om ermee te vliegen. De makers hopen binnen 5 jaar de Bat Bots in te kunnen zetten. Tot nu toe zijn ze al 3 jaar bezig en heeft het al 1,5 miljoen dollar gekost. Er wordt nu gehoopt dat dit ontwerp, in tegenstelling tot de klassieke quadcopter, vernieuwend genoeg is om het voor elkaar te krijgen. 

Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!