The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Drone mag buiten het zicht vliegen in Denemarken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De dronepiloot moet de drone altijd kunnen blijven zien. Maar in sommige gevallen ligt het wat lastiger.

Drones worden steeds meer ingezet voor inspecties van grote bouwwerken, zoals windmolens en hoogspanningsmasten. Als je een inspectie doet, moet je uiteraard aan alle kanten kunnen kijken. Maar wat als de drone aan de andere kant zit dan de piloot? Dan kan hij de drone niet meer zien en dat is officieel verboden. Denemarken is het eerste land dat twee inspectiebedrijven toestemming heeft gegeven om te vliegen Beyond visual line of sight (BVLOS).

Dit heeft grote voordelen voor tijd en kosten. Normaal gesproken moet de piloot de drone landen en naar de andere kant lopen om vervolgens weer opgestart te worden en opnieuw te gaan vliegen. Dit is omslachtig, kost tijd en geld. Met de toestemming tot BVLOS te vliegen kunnen de kosten flink omlaag gaan. Het is nu de vraag of andere landen het voorbeeld van Denemarken gaan volgen. 

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!