Een drone besturen met je gedachte

Een drone besturen met je gedachte
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Als je het genoeg wilt, kan je een drone op laten stijgen en besturen.

We kijken allemaal wel eens zo intens naar een voorwerp dat ver weg ligt, in de hoop dat het op magische wijze naar je toe vliegt. Misschien iets minder magie en iets meer technologie, maar het is nu mogelijk. De Puzzlebox Orbit is een kickstarter project. Het is een drone die te besturen is met een EEG headset. Dit systeem neemt prikkels uit het zenuwstelsel over en zet dat over in computertaal. In dit geval wordt dat gestuurd naar de drone, en zo kan je deze besturen.

puzzlebox orbit mobile edition 1024x769

Het bijzondere aan het project is dat de ontwikelaars alle software, 3D modellen, codes en een stap-voor-stap instructie voor het hacken ervan online hebben gezet voor iedereen. Ze nodigen iedereen uit om te werken met hun uitvinding en misschien zelfs te verbeteren.

Deze drone zou prachtig zijn voor mensen met een verlamming. Zo kunnen ze alsnog communiceren en sommige handelingen uitvoeren. De Puzzlebox Orbit zal tentoongesteld worden op Techfest, het grootste technologische evenement in Aziƫ.

Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!