Medicijn drone in Rwanda

Medicijn drone in Rwanda
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In Rwanda, Afrika, gaan drones ingezet worden voor het vervoeren van medicijnen, bloed en medische apparatuur

Het zal vooral gaan om transport naar gezondheidscentra op het platteland. Voor een goed verloop van de dronevluchten is het zelfs de bedoeling extra luchthavens aan te leggen. In Rwanda zijn er weinig tot slechte wegen. Hierdoor zijn diverse gezondheidscentra op het platteland moeilijk bereikbaar per auto of motor. Wat als gevolg heeft dat bloed, medicijnen en medische apparatuur die ter plaatse nodig zijn, soms niet geleverd kunnen worden of te laat aankomen. Hier moet een speciale drone verandering in gaan brengen. Dit is sneller, veiliger en vele male goedkoper.

In Rwanda hebben ze al langer het idee om drones in te gaan zetten. Er is namelijk al een ontwerp gemaakt voor de allereerste drone luchthaven ter wereld. Echter is er nu zekerheid; de overheid heeft een overeenkomst gesloten met Zipline Inc., een Amerikaans robotics bedrijf. In de eerste fase worden 3 kleinere luchthavens gebouwd, zogeheten droneports. Deze worden gerealiseerd in het centraal gelegen district Muhanga.

Het inzetten van drones is onderdeel van een veel groter plan van de Rwandese overheid. Het Smart Rwanda Master Plan 2020, wat recentelijk is aangenomen door de regering, richt zich op een veel groter geheel, waarin technologie centraal staat. Zipline was onder de indruk van de toekomstvisie van het land, zo stelt Keller Rinaudo, CEO van Zipline. Het bedrijf is daarom ook trots op de samenwerking. Voor verdere financiƫle ondersteuning van het project, heeft Rwanda een overeenkomst gesloten met Redline Foundation uit Zwitserland.

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!