Drone lost fileproblemen op bij afrit Garyp

Drone lost fileproblemen op bij afrit Garyp
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Onderzoek met behulp van een drone heeft geleid tot de vermoedelijke oplossing van het fileprobleem op de afrit van de Wâldwei richting Garyp vanaf Leeuwarden.

De drone hing twee uur boven de kruising en bracht aan het licht dat veel automobilisten lang wachten met afslaan als ze aan het einde van de afrit zijn. Dit komt doordat er een lichte bolling in het viaduct Wâldpoarte zit.Het zicht op aankomend verkeer is hierdoor iets minder, waardoor voorzichtig ingestelde bestuurders niet snel de sprong wagen, ook al zou het eigenlijk wel kunnen. Het gevolg is dat het verkeer achter hen ophoopt.

Dit leidde tot gevaarlijke situaties op de Wâldwei, want automobilisten stonden tijdens de spits tot op de autoweg in de file. De raad vroeg al vaak om een blijvende oplossing. Die lijkt door de inzet van de drone gevonden te zijn. Er komt een minirotonde in plaats van het kruispunt. Hierdoor moeten ook bestuurders die over het viaduct komen aanrijden afremmen, zodat automobilisten vanaf de afrit zich veiliger voelen om de bocht te maken.

De afgelopen maanden zijn er verkeersregelaars ingezet, maar die zijn deze week vervangen door stoplichten, omdat het nog wel enige tijd duurt voordat de rotonde er ligt. Het werk begint na de zomer en er moeten nog kabels worden verlegd. Het is de bedoeling dat de rotonde eind dit jaar klaar is. De kosten voor de provincie zijn 350.000 euro.

Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!