The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Jouw drone beelden op het witte doek?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nederland krijgt een eigen Drone Film Festival. Op 8 september vindt de eerste editie plaats in de bioscoop Vue Hilversum.

Tijdens dit evenement worden de beste dronevideo’s van Nederlandse makers op het witte doek vertoond. Daarnaast wordt er per categorie een DDFF-Award uitgereikt aan de maker van de beste video. De drones vliegen je dus niet om de oren tijdens het festival. Het gaat puur om het tonen van de films die met behulp van drones zijn geschoten.
Iedereen mag video’s inzenden, mits de films maximaal vier minuten lang zijn en voor vijftig procent met behulp van drones zijn gemaakt. Met het festival willen de organisatoren van het mediabedrijf The Broadcaster en de website Dronewatch.nl drones op een andere manier belichten.

Zo geeft Frank Du Mosch van The Broadcaster aan dat drones vaak worden geassocieerd met gevaar en privacyschending. ‘Wij willen de andere kant laten zien. Drones verbreden de blik van de journalistiek enorm en zijn in veel opzichten een game changer’.

Volgens medeorganisator Wiebe de Jager van Dronewatch hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien als het gaat om de creatieve mogelijkheden van drones. Met dit filmfestival willen de initiatiefnemers dronevliegers aansporen hun creativiteit ruim baan te geven. De video’s worden vertoond in een ultramoderne bioscoopzaal zodat recht wordt gedaan aan de inzendingen.

Meedoen kan in zeven verschillende categorieën: abstract & kunstzinnig, dronie (drone-selfie), FPV (filmpjes gemaakt met racedrones), internationaal, journalistiek, natuur en sport & auto. Het Dutch Drone Film Festival vormt ook de aftrap van de tweede editie van het Dutch Drone Festival, dat op 9 en 10 september tijdens de Open Studio Dagen op het Mediapark in Hilversum plaatsvindt. Tijdens dit festival wordt er een dronerace georganiseerd en toetsen bezoekers hun vliegvaardigheid in de praktijk middels de aanwezige micro-racedrones.

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!