Zeeland ontkent stiekem invoeren nieuwe no-fly zones

Zeeland ontkent stiekem invoeren nieuwe no-fly zones
Zeeland ontkent stiekem invoeren nieuwe no-fly zones - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De Provincie Zeeland zegt duidelijk aangegeven te hebben dat er nieuwe gebieden zouden komen waar drones niet mogen vliegen.

Aan het einde van 2016 kwam opeens naar buiten dat er nieuwe gebieden in Nederland onbevoegd terrein zouden worden voor drones. Het ging om grote natuurgebieden vooral in Zeeland. Door deze nieuwe regeling is bijna de hele provincie verboden terrein geworden voor drones. 

Vele dronepiloten zitten hier behoorlijk mee. Het grootste bezwaar dat ze hebben is dat het nergens werd aangegeven dat deze nieuwe regel zou komen, en dus konden ze geen bezwaar erop aantekenen. De provincie Zeeland zegt nu dat in 2015 al een artikel erover in het Beheerplan van de Deltawateren gepubliceerd was. 

Het moeilijke is nu, dat de provincie op zichzelf niet veel te maken heeft met het luchtruim. In de natuurwetten staat alleen dat je geen rust van beschermde diersoorten mag verstoren, maar drones specifiek staan nergens vermeld. Er zijn al landelijke petities van bezwaar opgezet onder dronepiloten om ervoor te zorgen dat dit niet voor gaat komen bij de rest van Nederland, maar Zeeland lijkt nu een verloren zaak voor de drones. 

Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!