Vuurwerkvandalisme aanpakken met drones

Vuurwerkvandalisme aanpakken met drones
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De gemeente Woerden is de overlast van vuurwerk zat en komt tot creatieve maatregelen.

Vuurwerk afsteken hoort bij oud en nieuw. Het is een traditie die velen kunnen waarderen, behalve de huisdieren misschien. Maar wat er niet gewaardeerd wordt, is het roekeloze, gevaarlijke gedrag dat sommigen laten zien met vuurwerk. De gemeente Woerden heeft al eerder geprobeerd om vuurwerkvrije zones in te stellen, maar dit had weinig succes. De politie kan pas iemand beschuldigen als ze gepakt worden tijdens het aansteken, niet als ze er alleen mee rondlopen.

Het werd dus tijd voor nieuwe idee├źn. Op dit moment is het nog een experiment, maar de gemeente hoopt samen met de politie drones in te kunnen zetten met infraroodsensoren. Er bestaan al meerdere buurt-Whatsappgroepen die overlast kunnen melden door vuurwerk. Deze melding wordt doorgegeven aan de dronepiloot en die kan het gebied verkennen. Daarnaast kan de drone ook doorgeven hoe politie het snelst bij de plek kunnen komen, zodat mensen opgepakt kunnen worden.

Of de drones er echt gaan komen ligt nu aan de gesprekken met Defensie en het O.M.

Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!