DJI Introduceert de Mavic Air

DJI Introduceert de Mavic Air
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
DJI heeft vandaag zijn nieuwe drone geintroduceert, de nieuwe Mavic Air. Een drone die tussen de mavic en de spark valt.


De DJI mavic air is niet te verwarren met de Mavic zelf. De air is een stuk kleiner en een compleet ander design dan de mavic. De Mavic Air heeft vier inklapbare poten en een drieassige gimbal die is gemaakt om schokken en trillingen te beperken.De camerasensor is een 1/2,3"-exemplaar en is volgens DJI te vergelijken met een 24mm f/2.8-lens op een fullframecamera. De drone kan foto's in 12-megapixelresolutie maken, waarbij hdr-algoritmes ervoor moeten zorgen dat er bijvoorbeeld ook nog details zijn te zien in delen met weinig licht. De camera is ook in staat om video's op te nemen in een resolutie van 3840x2160 pixels, waarbij er maximaal 30 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd. Dat komt overeen met de mogelijkheden van de oudere Mavic Pro.
a6c65eccc4cc6e7b6bf388b35bcf921d

Die is overigens wel een stuk zwaarder dan de Air met een gewicht van 743 gram tegenover de 430 gram van de nieuwe drone. Daarnaast is de drone in staat om fullhd-video's in slowmotion op te nemen met maximaal 120fps. Een andere functionaliteit van de camera is een panoramamodus. Die we ook al kennen van de Mavic en Phantom 4. Gebruikers kunnen hiermee automatisch 25 foto's maken die meteen worden samengevoegd tot een 32-megapixel-panoramafoto. Er zijn meerdere panoramamodi beschikbaar, zodat er horizontale, verticale en 180-graden-afbeeldingen kunnen worden gemaakt.
unnamed

De drone is in staat om vooraf ingevoerde vliegroutes af te leggen, waarbij het object automatisch in beeld wordt gehouden. Verder is de Mavic Air in staat om meerdere objecten te herkennen, waarbij ook snel bewegende objecten nog in beeld zouden moeten blijven. Via handgebaren kunnen er meerdere commando's aan de drone worden gegeven. Volgens DJI is de veiligheid verhoogd door middel van het vergaren van data van zeven camera's en infraroodsensoren, waarmee de drone een 3d-kaart van de omgeving maakt zodat hij veiliger door de lucht kan manoeuvreren. De naar voren en achteren gerichte dubbele camera's zijn in staat om obstakels te detecteren op een afstand van 20 meter. Het apparaat kan deze vervolgens automatisch te omzeilen.
DJI Mavic AIr

De Mavic Air kan maximaal 21 minuten in de lucht blijven en moet kunnen blijven vliegen bij windsnelheden tot 36km/u. Deze snelheid kan worden opgevoerd naar 68 km/u in de sportmodus. De drone kan niet hoger dan 5.000 meter vliegen en de antennes op het opvouwbare landingsgestel zorgen ervoor dat het bereik van het signaal tot 4km bedraagt, als er gebruik wordt gemaakt van de afstandsbediening. DJI's nieuwste drone heeft 8GB aan opslag aan boord om beeldmateriaal direct op te slaan. Daarnaast kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid middels een sd-kaart. Verder beschikt de Mavic Air over een usb-c-poort. De drone gaat 849 euro kosten; hij wordt dan samen met een accu, afstandsbediening, draagzak en twee paar propellerbeschermers en vier paar propellers geleverd. Voor 1049 euro kan de drone ook worden aangeschaft inclusief drie accu's, afstandbediening, reistas, twee paar propellerbeschermers, zes paar propellers, een accu om de adapter van stroom te voorzien en een laadstation. De Mavic Air kan vanaf dinsdag worden vooruitbesteld via de website van DJI, waarna de drone vanaf 28 januari zal worden geleverd.

Koop de Mavic nu op DJI.com

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!