Drones gaan inbraak tegen

Drones gaan inbraak tegen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In wijken waar vaak ingebroken wordt wilt de VVD drones inzetten als bewaking van de buurt.

In Spijkenisse zijn er de laatste tijd veel inbraken en overvallen geweest. Nu wilt de coalitiepartij in die regio de politie drone-klaar maken, zodat drones de wijk kan beveiligen. Tot nu toe werd er met een helikopter rondgevlogen, en de VVD denkt dat het makkelijker kan met een drone.

De Eerste Kamer heeft een akkoord gegeven voor het inzetten van drones met camera ter beveiliging. Dan ligt de taak bij de burgemeester om de probleemgebieden aan te wijzen waar drones het beste ingezet kunnen worden. De politie krijgt dan de controle over de drones. Vandaag de dag heeft de politie nog geen eigen drones. Voordat drones ingezet kunnen worden moeten de politie-agenten eerst hun vliegbrevet halen.

Daarnaast is er ook een breuk in privacy als een drone in de tuin of door de ramen kan kijken. Voorlopig zal je dus nog geen drone door de straat zien vliegen, maar misschien in de toekomst wel. 

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!