Yi Erida drone wordt gepresenteerd op CES 2017

Yi Erida drone wordt gepresenteerd op CES 2017
Yi Erida drone wordt gepresenteerd op CES 2017 - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Yi technology, een Chinees elektronicabedrijf, presenteert hun eerste drone: de Erida. 


Het is mogelijk dat je de drone al lang hebt gezien. Op foto's dan, want de Erida begon als een crowdfunding project dat is gestart in augustus. Het werd al snel duidelijk dat er genoeg animo was voor hun eerste drone. 

Aankomende donderdag begint in Las Vegas de CES, 's werelds grootste beurs voor consumentenelektronica. Op de beurs is een aparte categorie voor drones. Hier zal het bedrijf Yi voor het eerst de Erida drone laten zien. De drone is geen quadcopter maar een tricopter. Het kan een snelheid van 120 km/u halen en de vliegtijd is 40 minuten. De armen van de drone zijn inklapbaar langs het lichaam. Daarnaast heeft de drone een 4K camera. 

De drone is niet zo zeer voor de professionele markt ontworpen. Er is geen fysieke controller, de drone is alleen te besturen met de smartphone. Ook is er een autopilot modus waarmee je meer kan focussen op het beeld dat je maakt. Om de drone op autopilot (of handmatige modus) te beschermen heeft de drone sensoren en een ingebouwde laser scanner. 

eridaerida3erida4erida5
Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!