The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Zoeken naar drones bij Dubai Airport
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dubai Airport onderzoekt mogelijkheden om drones rondom het vliegveld op te sporen.

Vorige week werd er een drone gesignaleerd in de buurt van Dubai International Airport. Hierdoor moest het vliegveld tijdelijk dicht. Door dit incident moeten er nieuwe maatregelen komen.

Het incident van vorige week was niet de eerste keer dat zoiets gebeurd bij de luchthaven. Het aantal gevaarlijke situaties met bijna een botsing stijgt nog altijd. Daarom zijn ze nu op zoek naar een systeem dat drones kan detecteren. Een manier die ze aan het testen zijn in Dubai is om met een eigen drone rond te vliegen. Als deze drone een andere, illegale drone tegenkomt zet deze zich vast aan de andere drone en vliegt terug naar de eigenaar.

Mocht je opgepakt worden met je drone in de Verenigde Arabische Emiraten dan kan je een gevangenisstraf krijgen van drie jaar of een boete van 100.000 dirhams (ruim 24.000 euro). 

vlieeeg

Auteur
Niels Voorn
Author: Niels VoornEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!