Drone met supersnel internet

Drone met supersnel internet
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Amerikaanse telecomprovider Verizon test een drone met 4G LTE netwerk.


Drones kunnen een livestream doorsturen naar de controller om te zien wat je filmt. Echter is de kwaliteit nog laag en werkt het niet op lange afstand. Verizon, een Amerikaanse telecomprovider heeft een test gedaan met hun 4G LTE netwerk aan boord.

LTE staat voor Long-Term Evolution en is een hoge-snelheids draadloos communicatie middel voor mobiele apparaten. Dit netwerk zou ervoor zorgen dat de beelden veel sneller en van hogere kwaliteit geleverd kunnen worden. Een doel hiervan is dat in noodsituaties beelden direct naar hulporganisaties op de grond gestuurd kunnen worden. Door de versnelling kunnen er levens gered worden. 

Daarnaast doet Verizon ook testen om drones in te zetten als telecom-masten. Als er in een noodsituatie ergens de elektriciteit en/of het telecomnetwerk uitvalt kunnen de drones optreden als tijdelijke vervanging. Zo is er nog mogelijkheid tot communicatie. 

De gedane tests zijn succesvol geweest. 

drone verizonq
Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!