Aanval op de drone geopend

Aanval op de drone geopend
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Amerikaans wetenschap- en technologie ontwikkelingsbedrijf komt met een wapen om drones neer te halen.


De DroneDefender: het ziet eruit als een kruising tussen een scherpschuttergeweer en een kettingzaag. Een uitvinding van Battelle, een Amerikaans bedrijf die zich bezig houdt met de veiligheid. Het doel van de DroneDefender is om drones veilig neer te halen. Dit kan op twee manieren.

Het apparaat kan zorgen voor een verstoring tussen de drone en de remote van de dronepiloot. Hierdoor denkt de drone dat deze niet meer wordt bestuurd. Het kan dat de drone dan naar beneden crasht. Echter kan de DroneDefender ook de besturing overnemen en de drone rustig terugzetten aan de grond. De tweede manier is door het GPS signaal te verstoren. 

Op dit moment wordt het wapen getest door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het leger. Waar het vooral voor bedoeld zou zijn is het weghouden van drones bij o.a. vliegvelden, oorlogsgebieden of het Witte Huis. Battelle is echter aan het zoeken naar een mogelijkheid op de consumentenmarkt. Zo zouden mensen drones tegen kunnen houden over priv├ęterrein te vliegen. Dat is nu alleen nog ver weg. 

dronedefenderg
Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!