TU Delft komt met DelftAcopter

TU Delft komt met DelftAcopter
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Studenten van de TU Delft hebben een nieuwe drone ontworpen. 


De DelftAcopter noemen ze hem: een drone met 1 propellor in de vorm van de letter A. Deze drone kan opstijgen als een helicopter om vervolgens verder te vliegen als een vliegtuig. Dit is efficienter en beter gestroomlijnt. Het model is niet helemaal nieuw, maar wel verbeterd. Zo is deze drone 1,5 meter lang en kan een snelheid van 100 km/u bereiken. De accu kan de drone maximaal 60 km laten vliegen voor hij weer moet landen.

Delftse onderzoekers ontwikkelen dubbeldekkerdrone met een propeller Google Chromec

Een piloot is ook niet meer nodig. De locatie waar de drone heen moet wordt ingevoerd en door middel van GPS weet hij zelf zijn weg te vinden. De drone kiest zelf de meest veilige plaats uit om te landen met de minste obstakels. 

Het doel van deze drone is om mensen te helpen die lastig te bereiken zijn met een helicopter. Zo kan de drone bij mensen komen die noodpakketten nodig hebben. De drone kan ook makkelijker landen en opstijgen vanaf lastiger terrein doordat de propellor bovenop zit.

De DelftAcopter is niet de eerste in zijn soort en ontwerp. Eerder kwam de TU Delft ook al met de ATMOS UAV, die vergelijkbaar is in kunnen en design. Om te testen wat de DelftAcopter kan wordt hij getest bij de UAV Medical Express Challenge. Bij deze race worden drones getest in een noodsituatie. De test zal mede uitwijzen hoe bruikbaar de drone gaat worden. 

delftacopter2c
Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!