Amazon wil speciaal stuk luchtruim voor drones

Amazon wil speciaal stuk luchtruim voor drones
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
De webshop Amazon wil dat er een luchtruim komt dat speciaal voor bezorg drones is bedoeld.


De grootste webshop van het internet is al meerdere jaren bezig onder de naam PrimeAir om drones te ontwikkelen die pakketjes kunnen bezorgen, Amazon wil hiermee de bezorgsnelheid verbeteren, zo kan je pakketje een uur na bestelling al voor de deur staan wanneer het met behulp van een drone wordt bezorgd zolang de bestelling niet meer dan één kilo weegt in plaats van de gebruikelijke paar dagen wachten wat nu vaak het geval is. Daarnaast zijn de drones ook handig om pakketjes te bezorgen op plekken die voor een auto moeilijk bereikbaar zijn. 

De Drones hebben een topsnelheid van 110 kilometer per uur, behoorlijk snel dus maar als de lucht waarin de drone vliegt vol hangt met bijvoorbeeld vliegers, spandoeken, of speelgoedhelikopters heb je niks aan die snelheid. Amazon stelt dus voor om een nieuw luchtruim te creëren speciaal voor drones. Zelf zien zij de hoogte tussen 60 en 120 meter als optimaal omdat op die hoogte geen helikopters vliegen en ook niemand op de grond er last van heeft. Op deze manier heeft de drone alle ruimte om zijn topsnelheid te behalen en wordt de kans op een ongeluk geminimaliseerd.

Het speciale stuk luchtruim is niet voor elke drone bedoelt, zo zijn de eisen dat de drone zonder piloot moet kunnen vliegen en moet hij uitgerust zijn met sensors die voorkomen dat de drone een botsing krijgt met obstakels of een andere drone. Daarnaast moet de drone ook over gps en internet verbinding beschikken en moet hij ook nog een in contact staan met andere vliegende drones waarbij de communicatie door een soort air traffic control wordt gereguleerd.

Of het luchtruim ook beschikbaard wordt gesteld voor hobbyisten is nog onduidelijk.
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!