The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dronevliegen in België mag
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Goed nieuws voor alle collega dronevliegers in België. Het was geheel verboden om met een drone te vliegen in België, maar hier komt verandering in door een nieuwe wetgeving. Wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, is het mogelijk om straks met een drone te vliegen.


De regels voor professionele vliegers worden strikt: er mag tot 90 meter hoog worden gevlogen. Daarnaast moeten professionele dronevliegers medische, theoretische en praktische proeven afleggen.  Het wordt de drone piloten niet gemakkelijk gemaakt, maar hierdoor is het wel zeker dat er straks verantwoord gevlogen wordt. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles tijdens het vliegen, daarom denken wij van Dronevlieger dat het heftige, maar goede maatregelen zijn.

Net als in Nederland is het uiteraard verboden om rondom luchthavens te vliegen met de drone.

De hobbyist blijft vooralsnog aan privéterrein gekluisterd, hier mag worden gevlogen mits de drone niet hoger dan 30 meter de lucht in wordt gelaten. Ook moet rekening worden gehouden met de privacywetgeving. Dit houdt in dat alleen gefilmd mag worden waar je normaal mag komen. Dus niet in tuinen of boven bedrijfsterreinen. Er moet altijd eerst toestemming van de eigenaar worden gevraagd voordat er boven andere tuinen wordt gevlogen.

De wet wordt waarschijnlijk tegen de herfst doorgevoerd in België.

Bronnen: Darpas, DeMorgen.be
Auteur
Alysha Distelbrink
Author: Alysha DistelbrinkEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!